Bli NDT-kontrollør hos Framo

Lærling - NDT-faget

NDT-kontrolløren tester om produkter og materialer er feilfrie ved hjelp av ikke-ødeleggende metoder.

NDT står for Non Destructive Testing, og er en betegnelse på ikke-ødeleggende metoder for feilsøking.

Som NDT-kontrollør bruker du metoder, som ikke ødelegger produktet, til å teste om kvaliteten på produkter er god nok i henhold til tekniske tegninger, standarder og spesifikasjoner. Ved å bruke en eller flere metoder, kan NDT-kontrolløren sjekke om produktet eller materialet er slik det skal være.

Det finnes flere måter å teste kvaliteten til produktet. Noen metoder benyttes for å finne feil som er på produktets overflate. Andre metoder brukes for å finne feil som er dypere ned i materialet til produktet.

NDT-kontrolløren har også ansvaret for å vurdere og dokumentere testresultatet.

Som NDT-kontrollør må du sørge for å vedlikeholde og kontrollere måleverktøy og inspeksjonsutstyr. Risikovurderinger og helse, miljø og sikkerhet er også en viktig del av NDT-kontrollørens ansvar.

Mangelfull inspeksjon kan få alvorlige og katastrofale følger. Derfor er det viktig at du som NDT-kontrollør er nøyaktig og disiplinert. Du må også like å være i kontakt med kunder, og kunne samarbeide med andre i bedriften.

Som lærling i Framo får du både opplæring og veiledning i faget, og lærlingelønn i perioden frem til fagbrev. Du får også din egen opplæringsansvarlig som følger deg gjennom læretiden. Du får både arbeidskontrakt og lærekontrakt som skal følges, samt alt nødvendig utstyr, arbeidsklær og verneutstyr. 

Les mer her om rettigheter og tilbud som lærlinger har i Framo.

 • Utdanningstype:
  Læretid med praksis og lønn på Framo-lokasjonen du er ansatt på. Etter endt opplæring gjennomføres fagprøve. Når den er bestått denne, får du fagbrev.
 • Varighet:
  2 år
 • Bakgrunn for å søke:
  VG1 Teknikk og industriell produksjon (TIF) + VG2 Industriteknologi
 • Søknadsfrist:
  1. mars

 

Vanlige arbeidsoppgaver for en NDT-kontrollør:

 • Teste om produkter og materialer er feilfrie
 • Vedlikeholde og kontrollere måleverktøy og inspeksjonsutstyr
 • Ansvar for å vurdere og dokumentere testresultat
 • Gjøre risikovurderinger

 

Søke læreplass i Framo

Frist for å søke lærlingplass er 1. mars hvert år. Ledige stillinger annonseres på vår hjemmeside under "vacant positions".

Søk nå

LÆRLINGANSVARLIG FLATØY

Jarle Monstad

Phone: 55 99 95 24

E-mail: jamo@framo.no