Lærling - automatiseringsfaget

En automatiker er en elektrofagarbeider som monterer, drifter og vedlikeholder automatiserte systemer. Det vil si systemer for kontroll, styring og regulering av automatiserte produksjonsprosesser og elektromekaniske systemer, som fungerer uten eller med lite hjelp fra mennesker.

Mange ting vi omgir oss med i hverdagen er slike automatiserte systemer, for eksempel termostatstyrte varmeovner, vaskemaskiner og mobiltelefoner.

Vanlige arbeidsoppgaver for automatikeren:
• Planlegge arbeidet ut fra tegninger og arbeidsbeskrivelser
• Utvikle og bygge automatiserte systemer
• Utføre service og vedlikehold på maskiner og anlegg
• Rette feil og forbedre systemene slik at de passer brukernes behov

Automatikere kan også lage og vedlikeholde administrative løsninger som dokumenthåndtering og rapportering. Datakommunikasjon og elektronikk som muliggjør kommunikasjon mellom flere datasystemer og enheter er også relevant for yrket. Som automatiker bør du også ha kunnskap om elektromekanikk, instrumentering og prosessteknikk.

Med automatiserte løsninger kan oppgaver gjøres mer effektivt, nøyaktig og sikkert. Roboter kan for eksempel montere, lakke og pakke inn produkter. Automatisering har derfor stor betydning for HMS på arbeidsplasser.

Som automatiker må du holde deg oppdatert i faget. Det utvikles stadig mer avanserte produkter som krever tverrfaglig kompetanse.

Frist for å søke lærlingplass er 1. mars hvert år, og ledige stillinger annonseres på vår hjemmeside under "vacant positions".

 

 

.