Lærlingereisen

Erlend Torgilstveit har sett fordelene med et yrkesrettet løp.

- Jeg får et fagbrev, tjener penger under utdanning og kan gå videre hvis jeg vil etterpå, sier Erlend Torgilstveit.

Selv har han ikke bestemt seg om han skal søke videre eller ta påbygg. Han vet at ingeniører med fagbrev i bunn også er ettertraktet. Nå er fokuset hans på opplæringen i industrimekaniske faget, og få teste seg ut på pumper som skal i skip.

- I begynnelsen av læretiden er det meste ren opplæring og vi roterer i produksjonen. Etter hvert deltar vi mer i de vanlige arbeidsoppgavene, forteller Erlend, som liker denne variasjonen.

Sosialt miljø
Erlend trives godt som lærling i Framo.

-  Det er en super arbeidsplass. Utrolig mange hyggelige folk og et godt miljø. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot.

Han hadde fått nyss i at det skjedde mye sosialt. Det trakk også opp for at han skulle søke læreplass.

- Vi har vært på hyttetur, og hatt teambuilding med både paintball og Go Kart.

Bidra med fagbrev
For Framo er det viktig å bidra til at ungdom kan komme ut med et fagbrev i andre enden etter to år på yrkesrettet videregående. Opp gjennom årene har bedriften derfor tilbudt hundrevis av ungdom nødvendig opplæring og praksis.

En egen opplæringsansvarlig på hver av Framos lokasjoner setter opp rulleringen. Tre uker på hver stasjon for å få en innføring i de ulike delene av produksjonen og prosessene.

En av dem som er like spent hver høst når lærlingene skal begynne er opplæringsleder Arve Skåtun i Fusa.

-  Det som er spennende for oss som jobber med lærlinger er selvsagt første tiden etter at utdanningen hos Framo har startet. Stemmer inntrykket vi har fått tidligere? Utvikler lærlingen seg som forventet? I de aller fleste tilfeller har våre første inntrykk stemt med det vi ser etter hvert som tiden går, forteller Skåtun.

Han må lytte mye til magefølelsen når han skal se etter morgendagens kompetanse.

Sammen med faglige leder og verksmestere tar han ut ungdom de vil ha med videre etter intervju. I uttaket ser han etter om kandidaten er åpen, virker tillitsfull og har klare tanker om hva denne type utdanning innebærer. Selv om han vet kan være vanskelig for mange å definere dette klart i så ung alder, er han interessert i hvilke tanker de måtte ha om sin egen fremtid og utdanning.

- For å sikre oss gode kandidater har vi mye utplasseringer fra de videregående skolene i geografisk nærhet. Dette gir oss et inntrykk av mulige kandidater på et tidlig tidspunkt. Når det gjelder TAF elevene er imidlertid førsteinntrykket særdeles viktig, da vi kun har karakterer og et intervju som grunnlag for inntak.

 

Søke læreplass i Framo

Frist for å søke lærlingplass er 1. mars hvert år.
SØK NÅ

LÆRLINGANSVARLIG ASKØY

Bjarte Hetlevik

Phone: 55 99 93 39

E-mail: bjhe@framo.no

LÆRLINGANSVARLIG FUSA

Arve Skåtun

Phone: 55 99 96 05

E-mail: ars@framo.no

LÆRLINGANSVARLIG FLATØY

Jarle Monstad

Phone: 55 99 95 24

E-mail: jamo@framo.no

LÆRLINGANSVARLIG HOLSNØY

Rune Eikeland

Phone: 55 99 75 60

E-mail: rei@framo.no