Disse er med å holde Framo-maskineriet i gang

På Framo Fusa holdes produksjonstakten oppe med ivrige ansatte som trør ekstra til gjennom Corona-krisen. Innsatsen fra alle Framo-ansatte er helt avgjørende for å holde maskineriet i gang.

-Det første vi gjorde var å endre arbeidstidene. Vi vil redusere antall mennesker som er til stede på samme tid, og bruke så mye hjemmekontor som mulig. Men hjemmekontor er selvsagt ikke mulig i produksjonen, så derfor har vi innført skift. Et på dag og et på kveld, uten overlapping, så de ikke møtes i garderoben, forteller Bengt Holme, leder av Framo Fusa.

Saken fortsetter under bildet

Anita Engevik (t.v) jobber til daglig på Framo AKtiv, mens Oda Vallaker jobber på renhold. Nå jobber begge kveld og foretar renhold, spriting av fellesområder, o.l.

Alle ansatte har vært positive, og valgt det skiftet som passer den nye hverdagen best, når de gjerne må ta hensyn til stengte skoler og barnehager. For å redusere smittefare er det opprettet egne renholdsprosedyrer, og de ansatte desinfiserer arbeidsplassen sin før de går hjem. I tillegg er renholdet økt opp.

-Renhold er en spesielt viktig funksjon i disse tider. Siden vi har stengt både kantine og treningssenteret Framo Aktiv, har vi i stedet for å permittere, omrokert folk. Kokken er ute og renoverer, mens de andre er satt inn på renhold. Etter prosedyrer utarbeidet fra bedriftshelsetjenesten er et team også trent opp i smittevask. Det er en fantastisk jobb de gjør alle sammen, sier Holme.

Saken fortsetter under bildet

Under Conrona-krisen jobber Lena Åsmul nå på renhold i stedet for på Framo Aktiv.

I Fusa er Framo Aktiv stengt, og all aktivitet, fra basisball til babysvømming, er satt på hold.
 
- Det er kjekt å kunne få hjelpe til, og få jobbe her i stedet. Alternativet hadde vært å ikke ha en jobb nå, sier Lena Åsmul.

Lena Åsmul jobber som både vakt, resepsjonist og instruktør i babysvømming på Framo Aktiv, og har vært der i 17 år.
 
- Det er godt at vi i stedet kan bli brukt der det er behov for oss nå. Jeg har aldri vært så mye rundt før, så det er gøy å bli så godt kjent på innsiden av de store lokalene.

På Fusa er det stokket om på folk, uten at det går utover kvaliteten. Det kan Bengt Holme bekrefte.

-Vi har mange med fagbrev i bunn, men som har andre funksjoner i Framo i dag. Nå er det en dugnad for å holde produksjonstakten, så tidligere fagarbeidere fra metode- og prosessavdelingen har gått inn igjen i produksjonen for å kjøre maskiner. I tillegg har reisemontører kunne gå rett inn og gjøre en jobb. De kan faget sitt. Så ingen av omrokkeringer gjør at vi viker en tomme på den Framo-kvaliteten vi alltid skal levere, understreker Holme.

Saken fortsetter under bildet

TPM-koordinator Borhild Håvik har meldt seg til tjeneste på etterbehandling av deler, og jobber skift for å få kabalen til å gå opp.

Også på hjemmekontor er det viktig å ha tett dialog.

-Avdelingene har faste skypemøter for å holde kontinuiteten, holde kontakten og ta vare på hverandre, avslutter Holme.